Vilken tagg ska jag välja?

För dig som inte har tidigare kunskap inom NFC kan det kännas överväldigande med alla alternativ av taggar på vår hemsida. Du behöver inte vara orolig för denna guide förklarar precis vilken tagg du ska välja beroende på ditt önskade användningsområde.

Minne

Större minne är inte alltid bättre. Chipp med större minne som NTAG216 (888 bytes) eller NTAG215 (504 bytes) tar mer energi för att läsas av. För att en skanning ska vara komplett måste mobilen måste läsa av hela chippets minne, även om vissa delar av det är tomt. Därför vill man helst hålla sig så nära användningsområdets verkliga minneskrav som möjligt. NTAG213 (144 bytes) är det vanligaste chippet och dess minne räcker till nästan alla användningsområden. Med detta chipp kan du enkelt programmera Apple genvägar, öppna långa länkar, öppna appar och länka till kontakter eller sociala medier.

Oftast ligger länkar på under 144 bytes, men ibland kan de bli för långa för att få plats i ett chipp. Då kan man använda sig av en länkförkortare som t.ex bit.ly. Dessa verktyg förkortar din länk åt dig utan att ändra innehållet vilket gör att taggen kan skannas av fortare samtidigt som du slipper köpa onödigt stora och dyra taggar. 

Så här lång kan en länk maximalt vara för att få plats i ett chipp med 144 bytes:

http://nfc.nu/med-ntag213-chippet-så-kan-länkar-i-den-här-längden-läggas-in-och-här-ser-vi-hur-lång-en-länk-som-är-144-bytes-ser-ut

De taggar som finns på vår hemsida borde alltså med största sannolikhet fungera för ditt användningsområde, men om du känner dig osäker kan du alltid chatta med oss på vår hemsida för att undersöka frågan. Om du är säker på att ditt användningsområde kräver mer minne kan vi givetvis skicka ut taggar med större minneskapacitet.

Mot metall

NFC-taggar använder sig av magnetfältsinduktion vid avläsning. Om taggen appliceras på eller mot metall kommer denna att hindra de magnetiska signalerna och därmed göra taggen oläsbar. Därför måste en speciell tagg som har en barriär mellan chippet och metallytan användas i dessa situationer. Vi har två typer av metallanpassade taggar. För att veta vilken som passar dig kan du kolla in denna video.

Om du ännu inte bestämt dig för vilken tagg du bör välja rekommenderar vi att du testar våra populäraste "allround-taggar", eller vår premiumtagg. Dessa taggar har alla hög prestanda och bra minne som räcker långt. 

Tillbaka till blogg